Strona główna >> Desery >> Ciasta

Makowiec z jabłkami

Czas 35 minut Porcji 12 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

40 dag maku
9 jajek
olejek rumowy
25 dag masła
9 czubatych łyżek kaszy manny
1 kg jabłek
2 łyżeczki proszku do pieczenia
40 dag cukru pudru
garść rodzynek

Makowiec z jabłkami - sposób wykonania:

Pyszny makowic z jabłkami, dzięki dodatkowi tych owoców rozpływa się w ustach i jest idealnie wilgotne.
Mak mielimy dwukrotnie, żółtka oddzielamy od białek z białek ubijamy pianę, jabłka obieramy i ścieramy na dużych oczkach. Masło ucieramy an puch, dodajemy cukier i żółtka, ucieramy aż do połączenia składników. Następnie dodajemy mak, jabłka i kasze manną, proszek do pieczenia oraz rodzynki (sparzone i dokładnie osączone) - mieszamy dokładnie, na koniec dodajemy ubitą z białek pianę, mieszamy delikatnie. Ciasto wykładamy do blachy wysmarowanej masłem, pieczemy 60 minut w 180 stopniach C.


Prześlij przepis

mewa80 | 13-08-11 | Czytano: 10923 razy | komentarzy [0]
Makowiec z jabłkami komentarz



Opinie i komentarze na temat Makowiec z jabłkami kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Makowiec z jabłkami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje