Strona główna >>
Warzywa i owoce >>
Przetwory z owoców Maliny w soku własnym
Czas 35 minut
Porcji 2
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
1 kg malin
pół szklanki cukru
Maliny w soku własnym - sposób wykonania:
Dojrzałe maliny przemyć, wrzucić do garnka, zasypać cukrem, gotować do momentu aż puszczą sok, gorące przełożyć do słoików, wstrząsając by się dobrze ułożyły, pasteryzować 20 minut.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji
przetworów
Prześlij przepis mewa80 | 28-07-10 | Czytano: 10683 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Maliny w soku własnym prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują