Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z owoców

Marmolada z brzoskwiń

Czas 25 minut Porcji 3 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

- 1 kg brzoskwiń (waga bez pestek i skóry)
- 1 opakowanie cukru żelującego 3:1
- sok i skórka z 1 cytryny
lub kilka kropli aromatu cytrynowego

Marmolada z brzoskwiń - sposób wykonania:

Obrane i bez pestek brzoskwinie kroimy w kawałki, przekładamy do garnka i dodajemy cukier żelujący, gotować około 10 minut, mieszając aby nie przywarło, na koniec dodać sok z cytryny i skórkę startą na tarce z drobnymi oczkami (lub aromat). Jeszcze chwilkę pogotować po czym gorący dżem przekładamy do wyparzonych słoiczków, zakręcamy i przewracamy do góry dnem na około 8 minut.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów


Prześlij przepis

mewa80 | 23-09-10 | Czytano: 7570 razy | komentarzy [0]
Marmolada z brzoskwiń komentarz



Opinie i komentarze na temat Marmolada z brzoskwiń kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Marmolada z brzoskwiń prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje