Strona główna >>
Warzywa i owoce >>
Przetwory z owoców Marmolada z brzoskwiń
Czas 25 minut
Porcji 3
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
- 1 kg brzoskwiń (waga bez pestek i skóry)
- 1 opakowanie cukru żelującego 3:1
- sok i skórka z 1 cytryny
lub kilka kropli aromatu cytrynowego
Marmolada z brzoskwiń - sposób wykonania:
Obrane i bez pestek brzoskwinie kroimy w kawałki, przekładamy do garnka i dodajemy cukier żelujący, gotować około 10 minut, mieszając aby nie przywarło, na koniec dodać sok z cytryny i skórkę startą na tarce z drobnymi oczkami (lub aromat). Jeszcze chwilkę pogotować po czym gorący dżem przekładamy do wyparzonych słoiczków, zakręcamy i przewracamy do góry dnem na około 8 minut.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji
przetworów
Prześlij przepis mewa80 | 23-09-10 | Czytano: 7454 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Marmolada z brzoskwiń prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują