Strona główna >>
Warzywa i owoce >>
Przetwory z owoców Marmolada ze śliwek renklod
Czas 25 minut
Porcji 6
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
- 1 kg renklod bez pestek i skóry
- 50 dag cukru
Marmolada ze śliwek renklod - sposób wykonania:
Odmiana śliwek bardzo polecana do przygotowania marmolad.
Renklody polewamy wrzątkiem, zdejmujemy skórę i wyjmujemy pestki, warzymy owoce (musi być ich 1 kilogram). owoce wsypujemy do płaskiego rondla, dodajemy cukier i gotujemy 30 minut często mieszając. Następnie marmoladę przekładamy do słoików, pasteryzujemy 20 minut.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji
przetworów
Prześlij przepis mewa80 | 18-08-10 | Czytano: 19895 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Marmolada ze śliwek renklod prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują