Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z owoców

Marmolada ze śliwek renklod

Czas 25 minut Porcji 6 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

- 1 kg renklod bez pestek i skóry
- 50 dag cukru

Marmolada ze śliwek renklod - sposób wykonania:

Odmiana śliwek bardzo polecana do przygotowania marmolad.
Renklody polewamy wrzątkiem, zdejmujemy skórę i wyjmujemy pestki, warzymy owoce (musi być ich 1 kilogram). owoce wsypujemy do płaskiego rondla, dodajemy cukier i gotujemy 30 minut często mieszając. Następnie marmoladę przekładamy do słoików, pasteryzujemy 20 minut.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów


Prześlij przepis

mewa80 | 18-08-10 | Czytano: 18506 razy | komentarzy [0]
Marmolada ze śliwek renklod komentarz



Opinie i komentarze na temat Marmolada ze śliwek renklod kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Marmolada ze śliwek renklod prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje