bardzo dobre pychotka:)
bardzo dobry
Jakaś rzadka polewa mi wyszła :( mam nadzieję że w lodówce zgęstnieje...
Na przyszłość proponuję skorzystać z naszego sprawdzonego przepisu na polewę do ciasta :)
Link znajduje się pod przepisem na ciasto - właśnie dodałam.
Szybko i łatwo można je zrobić, a smakuje rewelacyjnie :)
przepyszne ciasto! bardzo szybkie i łatwe! polecam
bardzo dobre:}
Bardzo dobre, i proste nawet dla poczatkujacych. Moja mala sugestia zeby do masy dac 1/2 szklanki max cukru.
PYSZNE CIASTO ALE FAKTYCZNIE MAKSYMALNIE POL SZKLANKI CUKRU DO MASY BO JEST ZA SLODKA
ciasto dobre w smaku, ale biszkopt nie jest puszysty, a masa wylała się. dopiero po trzymaniu całą noc w lodówce trochę zastygła...
ja robiłam i mi się nic nie wylewało. Mało tam jest składników płynnych - tylko pół szklanki mleka. Ciasto faktycznie - przepyszne!
Pozdrawiam :-).
bardzo dobry
super to ciasto
troche biszkopt mi nie wyrosl :P
dobre, ale ja wolę w batonie ;)
to koniecznie na maśle, bo "kasia" ma za bardzo wyrazisty smak
słuszna uwaga - edytuje przepis gdyż nie każdy czyta komentarze :-). ZAWSZE i wszelkie masy oraz kremy radzę robić z masłem :-) zamiast margaryny
Hmmm... Mnie masa wyszła rzadka, a robiłam wedle przepisu. Nawet po godzinnym trzymaniu w lodówce oraz 15 minutowym trzymaniu w zamrażarce po ukrojeniu zaczęła się ciągnąć niczym krem czekoladowy. Jest jakaś rada na to?
hmm..wygląda na to, że jednak masa jeszcze nie zastygła. Proszę potrzymać (w lodówce) ciasto do jutra, nie ma opcji, żeby była płynna. W masie jest zbyt mało płynnych produktów by masa nie zastygła.
Może to wina masła/margaryny? Teraz często produkuje się masło które ma być miękkie nawet po wyjęciu z lodówki. Proszę zwracać uwagę aby masło było "extra" i nie używać żadnych miksów - przynajmniej do kremów i ciast.
Dziękuję za radę :) Rzeczywiście ciasto, a raczej masa jest dzisiaj taka jaka powinna być. Co do masła to się zgodzę, bo żyjemy w czasach gdzie 1 kostka masła na 10 jest prawdziwym masłem. Niestety pewnie trafiłam na takie z domieszką czegoś. (Kiedy jestem w supermarkecie to sama badam jakość naciskając palcem kostkę masła, ale nie zawsze się utrafi.)
Polecam dać troszke bitej śmietany na wierzch ! Ciasto pyyyyyyyyyszne
Faktycznie pychotka. Zrobiłam tylko biszkopt z budyniami rownież z przepisu na tej stronce.
To ciasto jest pyszne ;)
Mogłabym jeśc to ciasta na śniadanie , obiad i kolacje aż tak mi smakuje mniam :))
masa wychodzi płynna gdy jest zbyt długo miksowana, niezależnie od ilości plynnych składników- wiem z doświadczenia
Jezeli chodzi o biszkopt to wyszedł ładny i bardzo smaczny a jeśli chodzi o mase to wyszła mi bardziej jak lukier xD
Pozdrawiam ;)
A jeżeli nie ma się masła, a w lodówce widnieje tylko margaryna 'tortowa' i 'kasia' to która lepsza? tak w ostateczności?
hmm. W takim przypadku chyba bez znaczenia która, chociaż chyba wolałabym Kasię :-)
jezeli jest to margaryna tortowa z biedronki to lepiej wybierz kasie najlepsza margaryna to palma na ktorej jest murzynek
moja rada: sprawdzona margaryna to palma z murzynkiem. ja wszystkie kremy i ciasta kruche z nią robię i zawsze się udają. a jeśli chodzi o krem do milky waya to ja mam w przepisie jeszcze 2 łyzki kakao i zawsze tak robię i jest pyszny. a wierzch ciasta smaruję powidłami lub konfiturą z róży i dopiero leję polewę. polecam sprawdzone
Przepisy są napisane w sposób zrozumiały. Dziękuję za bardzo, ale dlaczego nie mogę ich sobie skopiować wyłącznie do użytku domowego. Musze je przepisywać lub co chwila biegać do komputera.Pozdrawiam. Barbara
niestety, usługa kopiowania została zablokowana na stronie ze względu na notoryczne kradzieże, z którymi nie byliśmy już w stanie inaczej walczyć.
Niemniej przepis można wydrukować i trzymać w kuchni :-)
Polecam ciasto jest szybkie i bardzo smaczne :-)
Niebo w gębie.Pyszne ciasto.Moja babcia stala sie wielka fanka Milky Way.
to było przepyszne:):):). moje dzieci to uwielbiają !! to super przepis.:;)
Ile czasu powinnam mniej więcej czekac, aż ciasto się ostudzi?:)
co mozna zrobic aby masa nie byla taka rzadka? czego dodac?
nie wiem bo szczerze to tyle razy robiłam to ciasto a masa nigdy nie była rzadka
Pycha:) Ciasto pieknie urosło, masa idealnie gesta, zrobie polewe i jutro zbieram pochwały:)
Ciasto bardzo dobre i łatwe do zrobienia. Co do masy to ja dodaję Kasię i według mnie jest ok. Polecam i życzę smacznego :)
Ciasto super! Tylko do masy radze dac mniej cukru bo strasznie słodka wychodzi.Smacznego!
Super ciasto,wszystkim smakowalo.Polecam bo jest pyszne:) Napewno jeszcze nie raz je zrobie....
Nie wiem jak Wam to wychodzi płynne... Moja masa była zbitaod razu po miksowaniu a teraz po nocy w lodówce jest po prostu sztywna ! :) Ciasto przepyszne ! Informuje też wszystkich celiakowców, że jest to ciasto w sam raz dla nas ;)
A Waszą stronę dodałam juź do zakładek i dalej będę próbować tutejszych słodkości ;) Pozdrawiam.
ja to pyszne ciasto robilam pare razy ,i za kazdym razem bylo pycha
bardzo dobre
Na jaka blachę jest ten przepis? Na tradycyjna?
Tak na tradycyjną blachę ok 22 na 35 cm.
46 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Milky way prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują