Strona główna >>
Warzywa i owoce >>
Przetwory z warzyw Mizeria z ogórków na zimę
Czas 25 minut
Porcji 6
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
3 kg ogórków
Zalewa:
9 szklanek wody
1 szklanka octu
1 łyżka soli
1 łyżka cukru
Mizeria z ogórków na zimę - sposób wykonania:
Ogórki obieramy, kroimy w grubsze plastry, wkładamy do słoików, zostawiając od góry wolna przestrzeń (około 2cm). Składniki zalewy gotujemy, gorącą zalewamy ogórki tak aby je przykryć. Zakręcamy i pasteryzujemy około 5 minut.
Zimą możemy je podawać do obiadu, po przyprawieniu i polaniu śmietaną.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji
przetworów
Prześlij przepis mewa80 | 27-07-10 | Czytano: 27947 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Mizeria z ogórków na zimę prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują