Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z warzyw

Mizeria z ogórków na zimę

Czas 25 minut Porcji 6 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

3 kg ogórków

Zalewa:
9 szklanek wody
1 szklanka octu
1 łyżka soli
1 łyżka cukru

Mizeria z ogórków na zimę - sposób wykonania:

Ogórki obieramy, kroimy w grubsze plastry, wkładamy do słoików, zostawiając od góry wolna przestrzeń (około 2cm). Składniki zalewy gotujemy, gorącą zalewamy ogórki tak aby je przykryć. Zakręcamy i pasteryzujemy około 5 minut.
Zimą możemy je podawać do obiadu, po przyprawieniu i polaniu śmietaną.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów


Prześlij przepis

mewa80 | 27-07-10 | Czytano: 26650 razy | komentarzy [0]
Mizeria z ogórków na zimę komentarz



Opinie i komentarze na temat Mizeria z ogórków na zimę kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Mizeria z ogórków na zimę prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje