Witam, mam pytanko. Robie wszystko wedlug przepisu a mimo to serki opada do srodka a murzynek jest na wierzchu po upoieczeniu ciasta. W czym tkwi problem?
nie wiem nie robiłam akurat tego ciasta ale to co mi przychodzi do głowy - masa serowa jest cięższa dlatego opada na dno le po upieczeniu i przewróceniu "do góry nogami" znowu będzie na górze :D. To taka moja sugestia - proszę spróbować ;-)
Nie wylewamy masy serowej tylko nakładamy ją delikatnie łyżką na wierch w niedużych odstępach :)
hej ;) Ja robiłam to ciasto i powiem wam,że nie opadła mi masa serowa.. może to zależeć od świeżości jaj. Czym są świeższe tym bardziej puszyste i ta masa serowa jest przez to lekka. Może problem tkwi w tym,że twarog nie jest dobrze zmielony? Pyszne ciasto. Mogłabym robić co tydzień ! :)
A dodałaś mase serową do piany z białek .. bo jeżeli odwrotnie to dlatego może opadać
ja robiłam i wyszło ok, tylko chyba dałam za mało proszku do sernika
Włąsnie sernik w pekarniku wyladowal.Ale z tego co zauwazylam u mnei bezie dosc podobnie ze ser opada na dno. no i wogole troszki niskawy ten sernik. a dalam ilosc proszku wg przepisu
No cóż jutro ten dzień zobaczymy, co to wyjdzie? Zastanawiam się tylko, jaką blachę tu użyć.
I już postrachu ciasto wyszło palce lizać i blaszka była dobra, ale co najgorsze już go dziewczyny zjadły ha ha. Ciasto urosło jak ta „lala”, ale poziomu nie było żadnego. Zapewne można to osiągnąć podpiekając ciemne ciasto i dopiero na nim masę serową a inaczej to tylko Photoshop i będzie równo. Ciasto smaczne i ciekawe. Pozdrawiam i dziękuje za nowe doznania ha ha.
Przepis ciekawy sprobuje
10 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Murzynek z serem prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują