Strona główna >>
Pozostałe >>
Przepisy Ewy Wachowicz Mus czekoladowy
Czas 25 minut
Porcji 2
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
2 tabliczki czekolady gorzkiej
2 łyżki masła
4 łyżki wody
4 jajka
3 łyżki cukru pudru
śmietanka 30%
szczypta soli
listki mięty
Mus czekoladowy - sposób wykonania:
Do garnka wlewamy wodę, dodajemy pokruszoną czekoladę i podgrzewamy na niewielkim ogniu aż się rozpuści. Do masy dodajemy masło i mieszamy aż dobrze się połączy. Żółtka ucieramy z 2 łyżkami cukru, białka ze szczyptą soli i 1 łyżką cukru pudru ubijamy na pianę. Do żółtek dodajemy czekoladę, mieszamy. Do masy dodajemy ubite białka oraz ubitą wcześniej pianę 30%. Mus przelewamy do pucharków, dekorujemy listkami mięty.
Prześlij przepis mewa80 | 26-05-12 | Czytano: 12829 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Mus czekoladowy prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują