Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Mus czekoladowy

Czas 25 minut Porcji 2 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

2 tabliczki czekolady gorzkiej
2 łyżki masła
4 łyżki wody
4 jajka
3 łyżki cukru pudru
śmietanka 30%
szczypta soli
listki mięty

Mus czekoladowy - sposób wykonania:

Do garnka wlewamy wodę, dodajemy pokruszoną czekoladę i podgrzewamy na niewielkim ogniu aż się rozpuści. Do masy dodajemy masło i mieszamy aż dobrze się połączy. Żółtka ucieramy z 2 łyżkami cukru, białka ze szczyptą soli i 1 łyżką cukru pudru ubijamy na pianę. Do żółtek dodajemy czekoladę, mieszamy. Do masy dodajemy ubite białka oraz ubitą wcześniej pianę 30%. Mus przelewamy do pucharków, dekorujemy listkami mięty.


Prześlij przepis

mewa80 | 26-05-12 | Czytano: 12829 razy | komentarzy [0]
Mus czekoladowy komentarz



Opinie i komentarze na temat Mus czekoladowy kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Mus czekoladowy prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje