Strona główna >>
Desery >>
Zimne desery Mus z kwaśnej śmietany
Składniki:
1/2 litra śmietany,
1/2 szklanki cukru,
2 czubate łyżeczki żelatyny,
10 dag bakalii (orzechy, rodzynki, migdały).
Mus z kwaśnej śmietany - sposób wykonania:
Żelatynę zalać małą ilością zimnej, przegotowanej wody, a gdy napęcznieje — rozpuścić w niewielkiej ilości wrzątku i przegotować. Ubić śmietanę z cukrem; gdy stanie się puszysta, dodać żelatynę i
chłodzić do momentu, gdy deser lekko stężeje. Wtedy dodać bakalie, jeszcze raz wszystko wymieszać, przelać do pucharków i oziębić. Mus podawać ozdobiony częścią siekanych bakalii i biszkoptem.
Prześlij przepis ~Gosc | 15-05-08 | Czytano: 13216 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Mus z kwaśnej śmietany prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują