Strona główna >> Desery >> Zimne desery

Mus z kwaśnej śmietany

Składniki:

1/2 litra śmietany,
1/2 szklanki cukru,
2 czubate łyżeczki żelatyny,
10 dag bakalii (orzechy, rodzynki, migdały).

Mus z kwaśnej śmietany - sposób wykonania:

Żelatynę zalać małą ilością zimnej, przegotowanej wody, a gdy napęcznieje — rozpuścić w niewielkiej ilości wrzątku i przegotować. Ubić śmietanę z cukrem; gdy stanie się puszysta, dodać żelatynę i
chłodzić do momentu, gdy deser lekko stężeje. Wtedy dodać bakalie, jeszcze raz wszystko wymieszać, przelać do pucharków i oziębić. Mus podawać ozdobiony częścią siekanych bakalii i biszkoptem.


Prześlij przepis

~Gosc | 15-05-08 | Czytano: 13216 razy | komentarzy [0]
Mus z kwaśnej śmietany komentarz



Opinie i komentarze na temat Mus z kwaśnej śmietany kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Mus z kwaśnej śmietany prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje