Strona główna >>
Desery >>
Naleśniki Naleśniki chińskie
Czas 25 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
Farsz:
0,5 kg mięsa mielonego
opakowanie mieszanki chińskiej
fix do potraw chińskich
słoik gotowego sosu chińskiego
pieprz, sól, czosnek
ser żółty tarkowany
Ciasto na naleśniki:
2 szklanki mąki
2 jajka
szklanka mleka
3/4 szklanki wody mineralnej
2 łyżki oleju
szczypta soli
Ciasto można przyrządzić jako pierwsze, dobrze, żeby przed smażeniem postało pół godziny.
Naleśniki chińskie - sposób wykonania:
Na olej wrzucamy ząbek czosnku, gdy się rozgrzeje dodajemy mięso mielone, smażymy je około 15 minut mieszając, żeby nie przywarło, po czym dodajemy mieszankę warzyw, fix do potraw chińskich i sos, całość dusimy około 15 minut, przyprawiając ewentualnie do smaku.
Gotowe naleśniki napełniamy farszem, zwijamy w rulon i wkładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy serem żółtym. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 20-30 minut.
Prześlij przepis mewa80 | 29-04-10 | Czytano: 13186 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Naleśniki chińskie prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują