Strona główna >> Desery >> Naleśniki

Naleśniki meksykańskie

Składniki:

Ciasto:
3 jajka
1,5 szklanki mleka
1,5 szklanki wody mineralnej gazowanej
25 dag mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Farsz:

0,5 kg mielonej łopatki
1 puszka czerwonej fasoli
2 cebule
ząbek czosnku
olej
gotowy sos do potaw meksykańskich
sól, pieprz, oregano

Naleśniki meksykańskie - sposób wykonania:

Ciasto : jajka, mąkę, mleko i proszek mieszamy, odstawiamy na pół godziny, po upływie tego czasu dodajemy wodę i solimy lekko. W między czasie przygotowujemy farsz: cebulkę pokrojoną w kostkę i czosnek szklimy na oleju , dodajemy mięso, następnie po 5 minutach fasolę i sos do potraw meksykańskich ( ewentualnie można go zastąpić 3 łyżkami koncentratu rozprowadzonym w szklance wody).
Farsz dusimy około 20 minut, dodając przyprawy : sól, pieprz, oregano.
Z ciasta smażymy dość grube naleśniki, na nie układamy porcję farszu i składamy na pół. Można posypać żółtym serem :)


Poleć przepis znajomemu

mewa80 | 13-05-10 | Czytano: 13700 razy | komentarzy [0]
Naleśniki meksykańskie komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ciasta ewa gotuje