Strona główna >>
Desery >>
Naleśniki Naleśniki z brzoskwiniami w migdałach
Czas 25 minut
Porcji 6
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
CIASTO:
25 dag mąki
łyżeczka cukru pudru
szczypta soli
2 jajka
szklanka mleka
szklanka wody
łyżka rozpuszczonego masła
olejek waniliowy
skórka otarta z cytryny
FARSZ:
puszka brzoskwiń
łyżka cukru
sok z cytryny
20 dag serka homogenizowanego
2 jajka
płatki migdałów
masło
Naleśniki z brzoskwiniami w migdałach - sposób wykonania:
Mąkę przesianą z cukrem, solą zmiksuj z jajkami, mlekiem, wodą i masłem. Dodaj wedle uznania olejek, skórkę, wymieszaj. Usmaż naleśniki.
Brzoskwinie odcedź, rozgnieć, wymieszaj z cukrem, sokiem z cytryny i serkiem. Masę nakładaj na naleśniki, składaj je w kwadraty. Każdy obtocz w rozmąconym jajku i płatkach migdałowych. Zrumień na maśle.
Podawaj z cząsteczkami brzoskwiń.
Prześlij przepis martyna22g | 13-03-11 | Czytano: 8482 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Naleśniki z brzoskwiniami w migdałach prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują