Strona główna >> Desery >> Naleśniki

Naleśniki z gotowanych ziemniaków

Składniki:

pół kg ziemniaków
15 dag mąki
4 jajka
1 szklanka mleka
szczypta gałki muszkatołowej
sól, pieprz, olej

Naleśniki z gotowanych ziemniaków - sposób wykonania:

Ziemniaki gotujemy w mundurkach, studzimy, obieramy i przepuszczamy przez praskę.
Do masy wlewamy mleko, wbijamy jajka, dodajemy mąkę i przyprawiamy, wszystko razem mieszamy na jednolitą masę. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy naleśniki z obu stron, podajemy z dowolnymi składnikami np. żółtym serem skartowanym i sosem pomidorowym.


Poleć przepis znajomemu

mewa80 | 26-05-10 | Czytano: 8141 razy | komentarzy [0]
Naleśniki z gotowanych ziemniaków komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ciasta ewa gotuje