Strona główna >>
Desery >>
Naleśniki Naleśniki z gotowanych ziemniaków
Składniki:
pół kg ziemniaków
15 dag mąki
4 jajka
1 szklanka mleka
szczypta gałki muszkatołowej
sól, pieprz, olej
Naleśniki z gotowanych ziemniaków - sposób wykonania:
Ziemniaki gotujemy w mundurkach, studzimy, obieramy i przepuszczamy przez praskę.
Do masy wlewamy mleko, wbijamy jajka, dodajemy mąkę i przyprawiamy, wszystko razem mieszamy na jednolitą masę. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy naleśniki z obu stron, podajemy z dowolnymi składnikami np. żółtym serem skartowanym i sosem pomidorowym.
Prześlij przepis mewa80 | 26-05-10 | Czytano: 8844 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Naleśniki z gotowanych ziemniaków prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują