Strona główna >>
Desery >>
Naleśniki Naleśniki z pieczarkami
Czas 25 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
70 dag pieczarek
3 średnie cebule
opakowanie sera pleśniowego
przyprawy : sól, pieprz
bułka tarta
surowe ciasto do naleśników
Ciasto na naleśniki podane przy naleśnikach chińskich :)
Naleśniki z pieczarkami - sposób wykonania:
Na wstępie należy pamiętać o zostawieniu odrobiny surowego ciasta od smażenia naleśników, będzie potrzebny do panierki.
Pieczarki obieramy myjemy, kroimy na cienkie plasterki ( niezbyt cienkie, gdyż po usmażeniu, gdy odejdzie z nich woda niewiele co nam zostanie), cebule kroimy w kostkę szklimy na oleju, dodajemy pieczarki, dobrze doprawiamy (pieczarki są z natury troszkę "jałowe" w smaku), smażymy aż do odparowania nadmiaru wody.
Farsz wykładamy na środek naleśnika, kładziemy po plasterku sera pleśniowego.
Zawijamy naleśnik w "kostkę", obtaczamy w cieście a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju aż uzyska rumiany kolor.
Po usmażeniu można podawać z keczupem.
Prześlij przepis mewa80 | 29-04-10 | Czytano: 25662 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Naleśniki z pieczarkami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują