Strona główna >> Desery >> Pączki

Obwarzanki twarogowe

Czas 50 minut Porcji 25 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

SKŁADNIKI NA 25 SZTUK:
-30 dag mąki pszennej
-25dag twarogu
-jajko
-2 łyżki śmietany
-2 lub 3 łyżki cukru
- łyżeczka proszku do pieczenia
-cukier puder do posypania
-olej do głębokiego smażenia.

Zobacz też pączki Ewy Wachowicz

Zobacz też pączki Siostry Anastazji

Zobacz też pączki Siostry Anieli

Obwarzanki twarogowe - sposób wykonania:

1.Mąkę pszenną przesiej z proszkiem do pieczenia. Dodaj do niej zmielony twaróg oraz śmietanę. Następnie wlej dobrze ubite jajko z cukrem. Wszystkie składniki połącz,siekając nożem a następnie zagnieć ciasto.
2. Na oprószone mąką stolnicy rozwałkuj przygotowane ciasto na placek grubości około 1 centymetra. Szklanką wykrój krążki,a w ich środku zrób kieliszkiem dziurki. Resztki ciasta ponownie zagniataj i wycinaj z nich oponki.

Zobacz też pączki pieczone w piekarniku

Zobacz też przepis na chrusty / faworki

3. Smaż ciastka na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano (ale uważaj,by nie przypiec ich za bardzo!!). Wyjmij z tłuszczu,osącz na papierowym ręczniku kuchennym,oprósz przez sitko cukrem pudrem (możesz dosypać także odrobinę cukru waniliowego lub szczyptę cynamonu). Podawaj dobrze wystudzone z filiżanką owocowej herbaty> SMACZNEGO.

Zobacz też pączki domowe

Zobacz też pączki z budyniem





Prześlij przepis

~Gosc | 06-05-10 | Czytano: 57612 razy | komentarzy [3]
Obwarzanki twarogowe komentarz



Opinie i komentarze na temat Obwarzanki twarogowe kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

3 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Obwarzanki twarogowe prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Autor
obwarzanki twarogowe
2012-02-16 14:27

bardzo szybki i łatwy przepis to ogromny plus, jednak same obwarzanki jak dla mnie tłuste i mało wyraziste w smaku :(

Autor
Tytul
2012-02-18 15:27

jak dla mie są super bardzo łatwe do zrobienia i szybko sie robi smacznego

Autor
Tytul
2012-08-20 17:11

mogą być, dobre są tylko trzeba rozwałkowywać grubo , bo jazwałkowałam jak na pierogi , i były za cienkie.,

Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje