Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z warzyw

Ogórki konserwowe

Czas 60 minut Porcji 7 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

2 kg ogórków
liście laurowe, ziele angielskie
gorczyca, kawałek chrzanu
2-3 łyżki soli
2-3 łyżki cukru
2 szklanki octu
6 szklanek wody

Ogórki konserwowe - sposób wykonania:

Przepis na smaczne ogórki konserwowe. Ogórki myjemy, ciasno układamy w słoikach, na przemian z przyprawami. Wodę gotujemy z octem, solą i cukrem. Zalewę wlewamy do słoików z ogórkami (pozostawiając 3 cm wolnej przestrzeni od góry). Pasteryzujemy 25 minut. Ogórki konserwowe będą wspaniałym dodatkiem na zimowe obiady :-)
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów


Prześlij przepis

mewa80 | 01-06-10 | Czytano: 21835 razy | komentarzy [0]
Ogórki konserwowe komentarz



Opinie i komentarze na temat Ogórki konserwowe kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Ogórki konserwowe prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje