Strona główna >>
Kuchnie Świata >>
Indie Ogórki po hindusku
Czas 60 minut
Porcji 6
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
2 1/2 kg ogórków(najlepiej sałatkowych)
3 duże cebule
2 łyżki soli
1 1/2 szklanki octu jabłkowego
1 1/2 szklanki cukru
2 łyżeczki przyprawy curry
2 łyżeczki mielonego pieprzu
2 łyżeczki ziaren gorczycy
Ogórki po hindusku - sposób wykonania:
Ogórki pokroić w grube talarki,cebulę przekroić na połowy i poszatkować. Ułożyć w misce. Posypać solą, przykryć i odstawić na 3 godziny (płynu,który wypłynie nie należy odlewać). Ocet zagotować z cukrem, dodać curry, pieprz i gorczycę, a następnie wrzucić ogórki raz z płynem. Zagotować na małym ogniu i rozłożyć do słoiczków zalewając ciepłą zalewą, jeśli zalewy zabraknie uzupełnić gorącą wodą-plasterki ogórków powinny być zakryte. Pasteryzować 10 minut.
Prześlij przepis ~Gosc | 28-11-11 | Czytano: 23493 razy | komentarzy [1]
1 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Ogórki po hindusku prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują