Strona główna >> Kuchnie Świata >> Indie

Ogórki po hindusku

Czas 60 minut Porcji 6 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

2 1/2 kg ogórków(najlepiej sałatkowych)
3 duże cebule
2 łyżki soli
1 1/2 szklanki octu jabłkowego
1 1/2 szklanki cukru
2 łyżeczki przyprawy curry
2 łyżeczki mielonego pieprzu
2 łyżeczki ziaren gorczycy

Ogórki po hindusku - sposób wykonania:

Ogórki pokroić w grube talarki,cebulę przekroić na połowy i poszatkować. Ułożyć w misce. Posypać solą, przykryć i odstawić na 3 godziny (płynu,który wypłynie nie należy odlewać). Ocet zagotować z cukrem, dodać curry, pieprz i gorczycę, a następnie wrzucić ogórki raz z płynem. Zagotować na małym ogniu i rozłożyć do słoiczków zalewając ciepłą zalewą, jeśli zalewy zabraknie uzupełnić gorącą wodą-plasterki ogórków powinny być zakryte. Pasteryzować 10 minut.


Prześlij przepis

~Gosc | 28-11-11 | Czytano: 22423 razy | komentarzy [1]
Ogórki po hindusku komentarz



Opinie i komentarze na temat Ogórki po hindusku kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

1 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Ogórki po hindusku prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Autor
chapati
2012-11-23 17:31

Kuchnia rodem z Indii jest znakomita. Najbardziej lubię ichniejsze placki, jak by sie nie zwały. Zaraz robię chapati według podanego przepisu. jest tak prosty,że aż się ręce rwą do roboty.

Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje