Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z warzyw

Ogórki z curry

Czas 35 minut Porcji 6 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

2,5 kg ogórków

Zalewa:
6 szklanek wody
1 szklanka octu
2,5 szklanki cukru
3 łyżki soli
5 łyżek curry

Dodatki:
koper
ziarenka gorczycy
ząbki czosnku

Ogórki z curry - sposób wykonania:

Na te ogórki mówi się w moim domu - chińskie. Słodko-kwaśny smak, z wyraźnym aromatem curry wyśmienicie pasuje do potraw z kurczaka ale nie tylko. To także mój ulubiony przepis na pikle w słoikach na zimę :-)

Ogórki obrać, pokroić na 4 części (w słupki), poukładać ciasno w słoiczkach, między ogórki powciskać koper (kwiat), wrzucić kilka ziarenek gorczycy i mniej więcej po pół ząbku czosnku .
Wszystkie składniki zalewy zagotować, ostudzić, zalać przygotowane ogórki. Zamknąć i pasteryzować 5-10 minut.

Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów


Prześlij przepis

mewa80 | 05-07-10 | Czytano: 99152 razy | komentarzy [0]
Ogórki z curry komentarz



Opinie i komentarze na temat Ogórki z curry kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Ogórki z curry prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje