Strona główna >>
Desery >>
Naleśniki Omlet z szynką lub parówkami
Składniki:
4 jajka
4 łyżki mleka
sól, pieprz
około 3 łyżek szczypiorku lub pokrojonej w kostkę i zeszklonej na oleju cebulki
4 parówki lub
20 dag szynki
olej, masło
keczup, majonez, musztarda (wg gustu)
Omlet z szynką lub parówkami - sposób wykonania:
Jajka wbij do naczynia, roztrzep z mlekiem, przypraw sola i pieprzem, dodaj zeszkloną cebulkę , parówki ( lub szynkę) pokrój w plastry lub paski i obsmaż na oleju aż będą rumiane.
Na łyżkę rozgrzanego oleju wylej omlet, wraz z przestudzonymi parówkami (szynką), w trakcie smażenia omletu cały czas należy podważać masę nożem aby swobodnie spływała, kiedy całkowicie się zetnie omlet jest gotowy, polewamy go keczupem, musztardą lub majonezem ( albo wszystkim na raz :)) i składamy na pół.
Prześlij przepis mewa80 | 10-05-10 | Czytano: 13721 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Omlet z szynką lub parówkami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują