Strona główna >> Desery >> Naleśniki

Omlet z warzywami

Czas 20 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

20 dag brokułów
3 łyżki oleju
5 pieczarek
1 cebula
pomidor
pół czerwonej papryki
4 jajka
żółty ser (3 łyżki)
sól, pieprz

Omlet z warzywami - sposób wykonania:

Brokuła myjemy, chwilkę gotujemy w gorącej lekko osolonej wodzie, odcedzamy. Kroimy pozostałe warzywa w kostkę.
Cebulę szklimy na patelni dodajemy pozostałe warzywa, dusimy często mieszając.

Jajka roztrzepujemy i roztrzepanymi zalewamy warzywa, na wierzch nie ściętej jeszcze masy, kładziemy brokuł, posypujemy serem. Przykrywamy przykrywką i czekamy chwilkę aż wszystko się zetnie.


Poleć przepis znajomemu

mewa80 | 14-05-10 | Czytano: 8196 razy | komentarzy [0]
Omlet z warzywami komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ciasta ewa gotuje