Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Baranina

Orientalna pieczeń z baraniny

Czas 60 minut Porcji 8 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

1 kg baraniny bez kości
½ szklanki oleju
½ szklanki czerwonego wina
2 pokrojone w kostkę pomidory
3 łyżki pokrojonej w piórka cebuli
4 posiekane ząbki czosnku
1 łyżeczka cukru
2 goździki
szczypta cynamonu
sól, pieprz

Orientalna pieczeń z baraniny - sposób wykonania:

Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć, dokładnie osuszyć, natrzeć solą, pieprzem i czosnkiem. Odstawić w chłodne miejsce na 1 godzinę. W rondlu rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę, dodać mięso, wino, pomidory, cukier, goździki i cynamon. Dusić powoli aż mięso będzie miękkie, przyprawić sos. Odstawić na 15 minut, pokroić w plastry. Podawać z makaronem.


Prześlij przepis

~Gosc | 11-06-08 | Czytano: 25360 razy | komentarzy [1]
Orientalna pieczeń z baraniny komentarz



Opinie i komentarze na temat Orientalna pieczeń z baraniny kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

1 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Orientalna pieczeń z baraniny prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Autor
Baranina
2011-09-29 11:33

Może znawcy wiedzą jak, ale ja ilekroć próbowałem zrobić coś z baraniny to owszem smak jakoś tam można oszukać (czasem nawet dobre )Ale o zgrozo baran zawsze będzie śmierdział baranem!Nikt z domowników nigdy się nie przełamał


Arkadiusz

Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje