Strona główna >>
Potrawy z mięsa >>
Baranina Orientalna pieczeń z baraniny
Czas 60 minut
Porcji 8
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
1 kg baraniny bez kości
½ szklanki oleju
½ szklanki czerwonego wina
2 pokrojone w kostkę pomidory
3 łyżki pokrojonej w piórka cebuli
4 posiekane ząbki czosnku
1 łyżeczka cukru
2 goździki
szczypta cynamonu
sól, pieprz
Orientalna pieczeń z baraniny - sposób wykonania:
Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć, dokładnie osuszyć, natrzeć solą, pieprzem i czosnkiem. Odstawić w chłodne miejsce na 1 godzinę. W rondlu rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę, dodać mięso, wino, pomidory, cukier, goździki i cynamon. Dusić powoli aż mięso będzie miękkie, przyprawić sos. Odstawić na 15 minut, pokroić w plastry. Podawać z makaronem.
Prześlij przepis ~Gosc | 11-06-08 | Czytano: 26390 razy | komentarzy [1]
1 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Orientalna pieczeń z baraniny prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują