beznadziejny przepis!!!!!!!!!!!ciasto po urosnieciu nadaje sie do wylania a nie do wyrabiania pączków!!ludzie nie korzystajcie z tego przepisu bo zmarnujecie składniki i czas!!
paczki wychodza przepyszne i na [rawde wygladaja jak na obrazku, kazdemu polecam ten przepis
do pani z negatywnym opisem mam slowko jak ciasto nie odchodzilo od reki przed wyrosnieciem to bylo dodac wiecej maki , po troszku az bedzie puszyste, a jak robilas kuleczki to bylo rece zmoczyc w wodzie wtedy by sie nie kleilo. dla mnie rewelacja
Planuję zrobić moje pierwsze pączki z tego przepisu i dlatego mam pytanie- ile średnio powinno mi ich wyjść z tylu składników?
Ludzie po co wam ilość pączków? Każdemu wyjdzie inna ilość w zależności od wielkości formowania.
Po to, żeby dowiedzieć się czy mam zmniejszyć ilość produktów o połowę czy nie. Nie mam rodzeństwa, które zje nadmiar, więc po co mam marnować?
Wiem, że wyjdzie różna ilość, dlatego napisałam średnio. W każdym przepisie powinna być podana szacowana ilość, bo to dużo ułatwia.
już rozwiewam wszelkie wątpliwości - z 1 kg mąki wychodzi około 36 przeciętnej wielkości pączków, małych 40. Zatem jeśli w przepisie mamy pół kg mąki wyjdzie ich około 20.
Smacznego:-)
Dziękuję ślicznie!
Zmieniłam nadzienie z budyniu na marmoladę- wyszły pyszne :)
wyprobuję pączki z budyniem dziękuję za przepis
czy proszek do pieczenia to to samo co drożdże ???? czekam na odpowiedz
drożdże i proszek do pieczenia to zupełnie coś innego, jedyne podobieństwo polega na tym, że ich zadaniem przy pieczeniu ciasta jest spulchnienie jego struktury.
Świetny przepis, pączki wyszły pyszne i puszyste. Polecam ten przepis :D Dziękuję
Czy dobrze zrozumiałam, że drożdże rozpuszczamy w mleku do tego cukier i to pozostawiamy do wyrośnięcia? A później dodajemy resztę składników? Wybaczcie pytanie ale nie pamiętam kiedy robiłam pączki więc wolę być pewna:)
tak jest - najpierw zaczyn a więc drożdże, mleko, cukier - odstawiamy do wyrośnięcia i dopiero jak "ruszy" dodajemy do reszty składników! Do zaczynu możemy też dodać 2 łyżki mąki
Dziękuję za szybka odpowiedź:) Jutro od rana się za nie zabieram i dam znać jak wyszły:)
pączki z ziemniakami są super polecam przepis- bardzo pyszne i łatwe do zrobienia
zabieram się właśnie za pączki ale mam pytanie czy zamiast śmietany 18% może bć 10%??
myślę, że to nie będzie wielkie odstępstwo jeśli użyjesz 10% śmietany. Oby tylko jej konsystencja była gęsta a nie lejąca.
słuchajcie rozpuściłam drożdże w mleku i dodałam cukier ale to mi nie chce "ruszyć" macie pomysł co zrobiłam źle?
może jest za zimno? proszę postawić zaczyn na ściereczce, na kaloryferze (oczywiście ciepłym :)), jeśli ruszy zgęstnieje i utworzy się charakterystyczny kożuch.
Jeśli to nic nie da to wygląda na to, ze drożdże nie są zbyt świeże.
Trzecia opcja to mleko było za gorące u drożdże uległy zabiciu.
Jak drożdże nie rusza proszę zaczyn zrobić jeszcze raz.
PĄCZKI WYSZŁY REWELACYJNE OD PIERSZEGO RAZU!!! DZIĘKUJĘ ZA PRZIPIS. POZDRAWIAM
Wyszły przepyszne... Dziękuje😊 świetny przepis
23 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Pączki z budyniem prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują