nie chce sie chwalić ale znam lepszy sposob na pączki..
Jak znasz lepszy przepis na pączki to się nim
podziel.
Te pączki są bardzo słodziutkie. Polecam każdemu:)
te pączki są bardzo super naprawde polecam wszystkim te pyszne pączki
Anusia szkoda,ze nie podalas tego,ze mleko ma byc cieple,robiac paczki pierwszy raz niestety nie wyszly mi,bo Twoj podawany przepis byl nie precyzyjny.Jestem zla!
ten przepis to wielka pomyłka .szkoda produktów. bez komentarza
Jeśli nie potrafisz zrobić pączków to się za to nie zabieraj bo to nie jest robota dla laika. Gofry sobie upiecz na pewno ci wyjdą :D
Pączki to nie byle jaka robota. Ciasto trzeba dobrze wyrobić. Jak ktoś nie piecze za często to marna nadzieja na dobry efekt.
Te pączki wyglądają pysznie powiem mamie żeby je zrobiła
gofry to też nie łatwa sprawa:)
mnie smakuja tradycyjne pączki wykonane z przepisu kuchni polskiej,musi by dobra maka tortowa i wiejskie jajka prawdziwe masło i sukces murowany.
1 kg maki,8-10 zółtek,10 dag masła,poł szkl, cukru.0,5 litra mleka 10 dag drozdzy,sok z cytryny, spirytus.wszystkie składniki na ciasto winny miec temp. pokojowa.dobrze jest zrobic wolne ciasto,wtedy dobrze rosnie.musza tez dobrze wyrosnac paczki to w smazeniu nie beda pękać.zaufajcie mi ,znam sie na tym bo czesto smaze.
ile sztuk paczków wychodzi z tego przepisu?
Zrób to się dowiesz, każdemu wyjdzie inna ilość pączków, zależy jakie kulki będziesz formować.
Pączki są świetnie ale podczas smażenia proponuję nie przewracać co chwila a jedynie najpierw upiec stronę gładką, a potem te sklejaną. Czyli pączka wkładamy do garnka brzydka stroną do góry a jak się upiecze jedna strona to odwracamy, i jeszcze żeby mieć pewność że paczek nie będzie surowy można garnek na chwilę przykryć, ale naprawdę na chwilę. Pozdrawiam
15 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Pączki z marmoladą prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują