Strona główna >> Dania główne >> Przekąski

Paluchy serowe

Czas 25 minut Porcji 8 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

1 opakowanie ciasta francuskiego
200 g sera żółtego tartego
1 jajko
ewentualnie ulubiona przyprawa np. papryka słodka lub inna

Paluchy serowe - sposób wykonania:

Pyszne paluchy serowe są przystawką którą można wykonać w 25 minut. Przepis znalazłam w jednym z numerów Poradnika Domowego, okazało się, że są przepyszne.
Ciasto po wyjęciu (na podsypaną mąką powierzchnię) i rozwinięciu dzielimy na 2 równe części. Jedną część smarujemy jajkiem i posypujemy żółtym serem, w tym momencie możemy też posypać dowolnymi przyprawami. Żółty ser dociskamy do ciasta po czym kładziemy drugą warstwę ciasta francuskiego, smarujemy jajkiem i wysypujemy pozostały żółty ser. Ser bardzo mocno dociskamy. Warstwy dzielimy na równe części - paski w poprzek. Chwytając jednocześnie za oba końce paska, skręcamy go w spiralę. Tak postępujemy z każdym paluchem. Układamy je wysmarowanej tłuszczem blaszce, pieczemy 15 minut w 200 stopni C.


Prześlij przepis

asieńka | 29-12-10 | Czytano: 51933 razy | komentarzy [0]
Paluchy serowe komentarz



Opinie i komentarze na temat Paluchy serowe kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Paluchy serowe prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje