Strona główna >>
Przepisy na swieta >>
Potrawy Wigilijne Paluszki rybne
Czas 60 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
60 dag kapusty kiszonej
50 dag filetów rybnych
jajko
kminek
ewentualnie sól, pieprz
Paluszki rybne - sposób wykonania:
Ten pomysł również wypatrzyłam wśród przepisów Roberta Makłowicza i bardzo przypadł mi smakowo do gustu :-)
Paluchy są proste w wykonaniu i smaczne.
Kapustę gotujemy 45 minut, aż będzie miękka. Do kapusty można dodać kminku. Rybę rozdrabniamy widelcem,mieszamy z kapustą.
Ciasto wyjmujemy z lodówki, rozwałkowujemy 2 razy cieniej niż jest. Kroimy w prostokąty 20x10cm. Wzdłuż środka układamy farsz, zlepiamy brzegi, końce również zakładamy aby farsz się nie wydostał. Mają powstać długie i w miarę cienkie paluszki.
Układamy na blaszce leciutko wysmarowanej olejem, smarujemy rozkłóconym jajkiem, pieczemy 20 minut w 180 stopniach C.
Prześlij przepis mewa80 | 23-12-10 | Czytano: 11647 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Paluszki rybne prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują