Strona główna >> Przepisy na swieta >> Potrawy Wigilijne

Paluszki rybne

Czas 60 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

1 opakowanie ciasta francuskiego
60 dag kapusty kiszonej
50 dag filetów rybnych
jajko
kminek
ewentualnie sól, pieprz

Paluszki rybne - sposób wykonania:

Ten pomysł również wypatrzyłam wśród przepisów Roberta Makłowicza i bardzo przypadł mi smakowo do gustu :-)
Paluchy są proste w wykonaniu i smaczne.
Kapustę gotujemy 45 minut, aż będzie miękka. Do kapusty można dodać kminku. Rybę rozdrabniamy widelcem,mieszamy z kapustą.
Ciasto wyjmujemy z lodówki, rozwałkowujemy 2 razy cieniej niż jest. Kroimy w prostokąty 20x10cm. Wzdłuż środka układamy farsz, zlepiamy brzegi, końce również zakładamy aby farsz się nie wydostał. Mają powstać długie i w miarę cienkie paluszki.
Układamy na blaszce leciutko wysmarowanej olejem, smarujemy rozkłóconym jajkiem, pieczemy 20 minut w 180 stopniach C.


Prześlij przepis

mewa80 | 23-12-10 | Czytano: 11780 razy | komentarzy [0]
Paluszki rybne komentarz



Opinie i komentarze na temat Paluszki rybne kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Paluszki rybne prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje