Strona główna >>
Dania Dietetyczne >>
Wegetariańskie Papryka faszerowana
Czas 25 minut
Porcji 6
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
6 strąków papryki - mogą byc kolorowe
25 dag grzybów (pieczarek lub leśnych)
2 cebule
3 łyżki masła
sól, pieprz
siekana zielenina (pietruszka, bazylia)
1 łyżka bułki tartej
ser żółty starkowany- około 10 dag
Papryka faszerowana - sposób wykonania:
Papryki umyć, ściąć im wierzch, pozbawić gniazd nasiennych. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na 2 łyżkach masłach, pieczarki obrać pokroić, dodać do cebuli, doprawić do smaku, dusić do miękkości.
Grzyby mieszamy z serem i zieleniną, masą napełniamy papryki, posypujemy wierzch nadzienia bułka tartą, na każdy nakładamy odrobinę masła. Zapiekamy 10 minut w 180 stopniach w naczyniu do pieczenia wyłożonym folią aluminiową.
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana Polecamy poradnik: Przepisy
wigilijne diety Dukana
Prześlij przepis mewa80 | 21-06-10 | Czytano: 22294 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Papryka faszerowana prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują