Strona główna >> Dania Dietetyczne >> Wegetariańskie

Papryka faszerowana

Czas 25 minut Porcji 6 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

6 strąków papryki - mogą byc kolorowe
25 dag grzybów (pieczarek lub leśnych)
2 cebule
3 łyżki masła
sól, pieprz
siekana zielenina (pietruszka, bazylia)
1 łyżka bułki tartej
ser żółty starkowany- około 10 dag

Papryka faszerowana - sposób wykonania:

Papryki umyć, ściąć im wierzch, pozbawić gniazd nasiennych. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na 2 łyżkach masłach, pieczarki obrać pokroić, dodać do cebuli, doprawić do smaku, dusić do miękkości.
Grzyby mieszamy z serem i zieleniną, masą napełniamy papryki, posypujemy wierzch nadzienia bułka tartą, na każdy nakładamy odrobinę masła. Zapiekamy 10 minut w 180 stopniach w naczyniu do pieczenia wyłożonym folią aluminiową.
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana
Polecamy poradnik: Przepisy wigilijne diety Dukana


Prześlij przepis

mewa80 | 21-06-10 | Czytano: 22381 razy | komentarzy [0]
Papryka faszerowana komentarz



Opinie i komentarze na temat Papryka faszerowana kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Papryka faszerowana prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje