Strona główna >> Dania Dietetyczne >> Wegetariańskie

Papryka nadziewana warzywami

Czas 45 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

- 4 jędrne papryki
- 20 dkg marchwi
- 10 dkg pietruszki
- 10 dkg selera
- 20 dkg cebuli
- 25 dkg pomidorów lub 50 gram koncentratu pomidorowego
- 100 ml oleju
- nać pietruszki
- przyprawy: sól, cukier, sproszkowana papryka, kwasek cytrynowy

Papryka nadziewana warzywami - sposób wykonania:

Przyrządzając paprykę nadziewaną warzywami zaczynamy od nadzienia. Cebulę pokrojoną w kostkę przysmażamy na oleju. Obrane ze skórki pomidory kroimy w kostkę, a pozostałe warzywa kroimy w paseczki, dodajemy do smażącej się cebuli i krótko podduszamy. Przyprawiamy do smaku przyprawami.

W międzyczasie pieczemy paprykę, następnie obieramy ją ze skórki, przekrajemy wzdłuż na pół i wyjmujemy pestki i miąższ.

Przygotowanym nadzieniem napełniamy paprykę, układamy w płaskim naczyniu polanym olejem i kilkoma łyżkami wody lub rosołu. Dusimy pod przykryciem do miękkości.

Paprykę nadziewaną warzywami podajemy na gorąco lub zimno, posypane posiekaną nacią pietruszki. Nadzienie z warzywami można łączyć z ryżem. Wówczas do zmniejszonej porcji warzyw dodajemy 100 gram ryżu ugotowanego na sypko. Pod koniec duszenia paprykę można zalać sosem pomidorowym.
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana
Polecamy poradnik: Przepisy wigilijne diety Dukana


Prześlij przepis

Kamiś | 01-08-10 | Czytano: 19964 razy | komentarzy [0]
Papryka nadziewana warzywami komentarz



Opinie i komentarze na temat Papryka nadziewana warzywami kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Papryka nadziewana warzywami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje