Strona główna >>
Warzywa i owoce >>
Przetwory z warzyw Papryka w zalewie z miodem na zimę
Czas 60 minut
Porcji 7
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
- 2 kg czerwonej papryki
Zalewa:
- 1 szklanka octu
- 5 szklanek wody
- 2 łyżki miodu
- 5 liści laurowych
- 2 łyżki soli
- Olej
Papryka w zalewie z miodem na zimę - sposób wykonania:
Przepis na paprykę marynowana z ciekawą nutką miodu.
Paprykę myjemy, kroimy w paski odrzucając gniazda nasienne. Paski układamy w słoikach. Do garnka wlewamy składniki zalewy, mieszamy i zagotowujemy. Gorąca zalewą zalewamy paprykę, na wierzch wlewamy po łyżce oleju, słoiki zakręcamy i pasteryzujemy 15 minut.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji
przetworów
Prześlij przepis Kamiś | 05-08-10 | Czytano: 9482 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Papryka w zalewie z miodem na zimę prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują