Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z warzyw

Papryka w zalewie z miodem na zimę

Czas 60 minut Porcji 7 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

- 2 kg czerwonej papryki

Zalewa:
- 1 szklanka octu
- 5 szklanek wody
- 2 łyżki miodu
- 5 liści laurowych
- 2 łyżki soli
- Olej

Papryka w zalewie z miodem na zimę - sposób wykonania:

Przepis na paprykę marynowana z ciekawą nutką miodu.

Paprykę myjemy, kroimy w paski odrzucając gniazda nasienne. Paski układamy w słoikach. Do garnka wlewamy składniki zalewy, mieszamy i zagotowujemy. Gorąca zalewą zalewamy paprykę, na wierzch wlewamy po łyżce oleju, słoiki zakręcamy i pasteryzujemy 15 minut.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów


Prześlij przepis

Kamiś | 05-08-10 | Czytano: 8302 razy | komentarzy [0]
Papryka w zalewie z miodem na zimę komentarz



Opinie i komentarze na temat Papryka w zalewie z miodem na zimę kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Papryka w zalewie z miodem na zimę prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje