Strona główna >>
Pozostałe >>
Przepisy Ewy Wachowicz Paprykowy krem z pomarańczą
Czas 25 minut
Porcji 1
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
4 czerwone papryki
4 łyżki oleju z winogron
sok z 2 pomarańczy
1 szklanka wody
szczypta pieprzu do smaku
łyżka sosu sojowego
Paprykowy krem z pomarańczą - sposób wykonania:
Pyszna zupa z papryki i pomarańczy. Paprykę kroimy w kostkę, do garnka wlewamy olej, gdy się rozgrzeje dodajemy paprykę i chwilę smażymy mieszając aby nie przywarła.
Z pomarańczy wyciskamy sok, wlewamy do papryki, chwilę dusimy pod przykryciem następnie wlewamy 1 szklankę wody i dusimy do momentu aż papryka będzie miękka. Gdy tak się stanie całość miksujemy blenderem, doprawiamy do smaku sosem sojowym i pieprzem. Pyszny krem z papryki gotowy.
Prześlij przepis mewa80 | 03-09-11 | Czytano: 10243 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Paprykowy krem z pomarańczą prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują