Strona główna >>
Warzywa i owoce >>
Przetwory z warzyw Pasta paprykowo pomidorowa
Czas 75 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
1 kg pomidorów
4 duże papryki (czerwone)
2 cebule
kawałek ostrej papryczki
4 ząbki czosnku
2 łyżki octu winnego
2 łyżki cukru
2 łyżki oliwy
sól, wegeta, majeranek, pieprz ziołowy
Pasta paprykowo pomidorowa - sposób wykonania:
Pasta paprykowo-pomidorowa na zimę, robiona do słoików fantastycznie zastępuje keczup - świetnie pasuje do wędlin, zapiekanek i innych potraw.
W dodatku jest bardzo szybka i prosta do przygotowania. Wszystkie warzywa myjemy, kroimy, dodajemy przyprawy i gotujemy około godziny, po czym miksujemy i przekładamy do słoiczków. Pasteryzujemy 10 minut.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji
przetworów
Prześlij przepis mewa80 | 11-08-10 | Czytano: 18724 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Pasta paprykowo pomidorowa prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują