Strona główna >>
Dania główne >>
Przekąski Pasta z awokado
Czas 15 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
1 awokado
1 ogórek szklarniowy
sok z połowy cytryny
kilka kropli tabasco
garść zieleniny dowolnej czyli pietruszka, koperek
6 czarnych oliwek bez pestek
sól, pieprz
Pasta z awokado - sposób wykonania:
Wspaniałe uzupełnienie mięsnych dań.Awokado obieramy, pestkę odrzucamy,rozdziobujemy miąższ widelcem, dodajemy potarkowanego ogórka oraz sok z cytryny. Miksujemy na gładką masę Doprawiamy do smaku, dodajemy zieleninę i kilka kropel tabasco.
Przed podaniem pastę schładzamy, serwujemy w małych miseczkach, posypaną drobno posiekanymi oliwkami.
Prześlij przepis mewa80 | 09-10-10 | Czytano: 9404 razy | komentarzy [1]
1 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Pasta z awokado prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują