Strona główna >> Dania główne >> Potrawy z jajek i nabiału

Pasta z jajek i rzodkiewek

Czas 15 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

1 pęczek rzodkiewek
2 jajka gotowane na twardo
2 łyżki gęstej śmietany (lub 1 łyżka śmietany i łyżka majonezu)
sól, pieprz do smaku
ewentualnie szczypiorek

Pasta z jajek i rzodkiewek - sposób wykonania:

Jajka drobno posiekać, rzodkiewki umyć dokładnie i zetrzeć na tarce z drobnymi oczkami, wszystko połączyć ze śmietaną (lub śmietana i majonezem), doprawić do smaku. Podawać rozsmarowaną na pieczywie i posypaną szczypiorkiem.


Poleć przepis znajomemu

mewa80 | 10-06-10 | Czytano: 7071 razy | komentarzy [0]
Pasta z jajek i rzodkiewek komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz