Strona główna >>
Dania główne >>
Przekąski Paszteciki z kiszona kapustą
Czas 25 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
30 dag kapusty kiszonej
olej
2 żółtka
pieprz, kminek, tymianek, majeranek
Paszteciki z kiszona kapustą - sposób wykonania:
Kroimy kapustę kiszoną, jeśli jest kupna i np. bardzo kwaśna możemy przepłukać ją wcześniej pod bieżącą wodą i bardzo dokładnie osączyć z wody. Następnie podsmażamy ją na rozgrzanym oleju z dodatkiem majeranku, kminku i tymianku. Po 25 minutach kapusta powinna zmięknąć, wówczas zostawiamy ja do ostudzenia.
Ciasto francuskie dzielimy na około 6-7 prostokątów, na każdy nakładamy trochę farszu z kapusty, zlepiamy brzegi.
Rozbełtanym żółtkiem smarujemy każdy pasztecik, możemy go tez posypać kminkiem. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, układamy paszteciki.Pieczemy 15 minut w 200 stopniach C.
Można podawać z barszczem.
Prześlij przepis mewa80 | 15-10-10 | Czytano: 18798 razy | komentarzy [1]
1 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Paszteciki z kiszona kapustą prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują