Strona główna >> Dania Dietetyczne >> Wegetariańskie

Pasztet wegetariański z cukinii

Czas 85 minut Porcji 8 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

3 szklanki startej na grubych oczkach cukinii (osączonej z nadmiaru soku)
1,5 szklanki bułki tartej
1 cebula
200 g tartego żółtego sera
2 marchewki
4 jajka
pół szklanki oleju
pieprz, sól
posiekana natka pietruszki

Pasztet wegetariański z cukinii - sposób wykonania:

Cukinię mieszamy z potarkowaną na grubiej tarce marchewką i cebulą, dodajemy przyprawy (wedle uznania), żółtka, olej, natkę pietruszki oraz bułkę tartą. Mieszamy a na koniec dodajemy pianę ubitą z białek.
Masę wylewamy do wysmarowanej tłuszczem (można dodatkowo podsypać bułka tartą) formy do keksa. Pieczemy godzinę w 200 stopniach C.
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana
Polecamy poradnik: Przepisy wigilijne diety Dukana


Prześlij przepis

mewa80 | 01-10-10 | Czytano: 20830 razy | komentarzy [0]
Pasztet wegetariański z cukinii komentarz



Opinie i komentarze na temat Pasztet wegetariański z cukinii kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Pasztet wegetariański z cukinii prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje