Strona główna >>
Dania Dietetyczne >>
Wegetariańskie Pasztet wegetariański z cukinii
Czas 85 minut
Porcji 8
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
3 szklanki startej na grubych oczkach cukinii (osączonej z nadmiaru soku)
1,5 szklanki bułki tartej
1 cebula
200 g tartego żółtego sera
2 marchewki
4 jajka
pół szklanki oleju
pieprz, sól
posiekana natka pietruszki
Pasztet wegetariański z cukinii - sposób wykonania:
Cukinię mieszamy z potarkowaną na grubiej tarce marchewką i cebulą, dodajemy przyprawy (wedle uznania), żółtka, olej, natkę pietruszki oraz bułkę tartą. Mieszamy a na koniec dodajemy pianę ubitą z białek.
Masę wylewamy do wysmarowanej tłuszczem (można dodatkowo podsypać bułka tartą) formy do keksa. Pieczemy godzinę w 200 stopniach C.
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana Polecamy poradnik: Przepisy
wigilijne diety Dukana
Prześlij przepis mewa80 | 01-10-10 | Czytano: 20762 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Pasztet wegetariański z cukinii prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują