Strona główna >> Przepisy na swieta >> Potrawy Wigilijne

Pasztet z grzybów

Czas 55 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

300 g suszonych grzybów
pół szklanki śmietany 30%
4 jajka
2 szklanki bułki tartej
ząbek czosnku1 cebula
cebula
masło do wysmarowania formy i olej do smażenia
sól, pieprz, gałka muszkatołowa

Pasztet z grzybów - sposób wykonania:

Dzień wcześniej namaczamy grzyby, następnie gotujemy je do miękkości.
Bułkę tartą zalewamy śmietaną, odstawiamy na około 50 minut.
Grzyby mielimy, dodajemy do niej namoczoną bułkę, jajka, wyciśnięty ząbek czosnku oraz cebule - drobno posiekaną i zeszkloną na oleju. Całość doprawiamy.
Keksówkę (formę) smarujemy masłem (możemy dodatkowo wysypać ją bułką tartą lub zmielonymi orzechami włoskimi). Pasztet wykładamy do formy, pieczemy 50 minut w 180 stopniach C.


Prześlij przepis

asieńka | 17-12-10 | Czytano: 9977 razy | komentarzy [0]
Pasztet z grzybów komentarz



Opinie i komentarze na temat Pasztet z grzybów kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Pasztet z grzybów prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje