Strona główna >>
Przepisy na swieta >>
Potrawy Wigilijne Pasztet z grzybów
Czas 55 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
300 g suszonych grzybów
pół szklanki śmietany 30%
4 jajka
2 szklanki bułki tartej
ząbek czosnku1 cebula
cebula
masło do wysmarowania formy i olej do smażenia
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
Pasztet z grzybów - sposób wykonania:
Dzień wcześniej namaczamy grzyby, następnie gotujemy je do miękkości.
Bułkę tartą zalewamy śmietaną, odstawiamy na około 50 minut.
Grzyby mielimy, dodajemy do niej namoczoną bułkę, jajka, wyciśnięty ząbek czosnku oraz cebule - drobno posiekaną i zeszkloną na oleju. Całość doprawiamy.
Keksówkę (formę) smarujemy masłem (możemy dodatkowo wysypać ją bułką tartą lub zmielonymi orzechami włoskimi). Pasztet wykładamy do formy, pieczemy 50 minut w 180 stopniach C.
Prześlij przepis asieńka | 17-12-10 | Czytano: 9977 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Pasztet z grzybów prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują