Strona główna >>
Pozostałe >>
Przepisy Ewy Wachowicz Pasztet z selera
Czas 85 minut
Porcji 5
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
pół kg selera
1 cebula
125 g czyli pół kostki masła (lub margaryny)
pół szklanki wywaru z suszonych grzybów
łyżka sosu sojowego
sól
pieprz (około łyżeczki)
2 ząbki czosnku
3 jajka
pół szklanki bułki tartej
2 łyżki chrzanu
1 łyżeczka gałki muszkatołowej
Pasztet z selera - sposób wykonania:
Seler obrać, pokroić. Ścieramy na oczkach warzywnych, ścieramy też cebulę. Całość przekładamy do garnka. Dodajemy też resztę składników i gotujemy przez godzinę. Doprawiamy. Dodajemy wyciśnięty czosnek. Jajka roztrzepujemy w misce i dodajemy do masy selerowej. Dodajemy też bułkę i chrzan oraz gałkę muszkatołową. Mieszamy. Foremkę keksową smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Masę przekładamy do foremki. Pieczemy w 180 stopniach przez godzinę (góra dół).
Prześlij przepis asieńka | 12-02-11 | Czytano: 56113 razy | komentarzy [4]
4 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Pasztet z selera prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują