Strona główna >>
Dania Dietetyczne >>
Dieta proteinowa Dukana Pieczarki faszerowane mięsem Dukan
Czas 45 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
10 dużych pieczarek
25 dag mięsa mielonego drobiowego np. zmielona pierś kurczaka
1 cebula
2 jajka
3 łyżki otrąb
natka pietruszki
sól, pieprz
ulubione zioła np. prowansalskie
2 ząbki czosnku
Pieczarki faszerowane mięsem Dukan - sposób wykonania:
Pieczarki obieramy dokładnie, ogonki odkrawamy, pieczarki płuczemy i osuszamy. Każda pieczarkę smarujemy w środku ząbkiem czosnku (rozmiażdżonym) i solimy.
Mięso mielimy wraz z cebulą, dodajemy posiekane "nóżki" od pieczarek oraz 2 jajka i 2 łyżki otrąb. Przyprawiamy do smaku.
Farszem napełniamy pieczarki, tworząc kulki, następnie obtaczamy je w jajku i otrębach, w farsz możemy włożyć ogonek od pieczarki, następnie układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy 45 minut w 180 stopniach C.
Na początku pieczarki można przykryć folią aby nie zarumieniły się zbyt mocno.
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana Polecamy poradnik: Przepisy
wigilijne diety Dukana
Prześlij przepis mewa80 | 19-10-10 | Czytano: 14713 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Pieczarki faszerowane mięsem Dukan prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują