Strona główna >> Dania Dietetyczne >> Dieta proteinowa Dukana

Pieczarki faszerowane mięsem Dukan

Czas 45 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

10 dużych pieczarek
25 dag mięsa mielonego drobiowego np. zmielona pierś kurczaka
1 cebula
2 jajka
3 łyżki otrąb
natka pietruszki
sól, pieprz
ulubione zioła np. prowansalskie
2 ząbki czosnku

Pieczarki faszerowane mięsem Dukan - sposób wykonania:

Pieczarki obieramy dokładnie, ogonki odkrawamy, pieczarki płuczemy i osuszamy. Każda pieczarkę smarujemy w środku ząbkiem czosnku (rozmiażdżonym) i solimy.
Mięso mielimy wraz z cebulą, dodajemy posiekane "nóżki" od pieczarek oraz 2 jajka i 2 łyżki otrąb. Przyprawiamy do smaku.
Farszem napełniamy pieczarki, tworząc kulki, następnie obtaczamy je w jajku i otrębach, w farsz możemy włożyć ogonek od pieczarki, następnie układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy 45 minut w 180 stopniach C.
Na początku pieczarki można przykryć folią aby nie zarumieniły się zbyt mocno.
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana
Polecamy poradnik: Przepisy wigilijne diety Dukana


Prześlij przepis

mewa80 | 19-10-10 | Czytano: 14057 razy | komentarzy [0]
Pieczarki faszerowane mięsem Dukan komentarz



Opinie i komentarze na temat Pieczarki faszerowane mięsem Dukan kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Pieczarki faszerowane mięsem Dukan prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje