Strona główna >>
Dania główne >>
Grzyby Pieczarki nadziewane mięsem mielonym
Czas 25 minut
Porcji 10
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego
0,5 kg pieczarek
bułka tarta
2 jaja
cebula nie za duża
ziemniak surowy nie za duży
pieprz, sól
olej roślinny
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym - sposób wykonania:
Pieczarki myjemy (ja jeszcze je obieram), usuwamy ogonki. Mięso mielone przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy startą cebulę i ziemniaka, jajko i trochę bułki tartej. Wszystko dokładnie mieszamy,(można przyprawić według własnego uznania).
Tak przygotowanym mięsem nadziewamy pieczarki. Następnie panierujemy w jajku i bułce tartej i kładziemy do nagrzanego oleju w patelni, mięsem do góry.
Ogonki z pieczarek możemy pokroić, przyprawić i usmażyć, dodać do mięsa mielonego lub wykorzystać do innego dania.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji
przetworów
Prześlij przepis ~Gosc | 05-01-11 | Czytano: 32599 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Pieczarki nadziewane mięsem mielonym prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują