Strona główna >>
Potrawy z mięsa >>
Wędliny Pieczeń rzymska
Czas 45 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
0,5 kg mięsa mielonego
średnia cebula
pęczek pietruszki
jajko surowe
2 łyżki bułki tartej
4 łyżki mleka
po pół łyżeczki: soli, pieprzu ziołowego i warzywka
szczypta czosnku granulowanego szczypta majeranku
2 ugotowane jajka
Pieczeń rzymska - sposób wykonania:
Cebulkę pokroić drobno, podsmażyć na oleju, bułkę namoczyć w mleku, dodać do mięsa zeszkloną cebulkę, bułkę, przyprawy i surowe jajko. Dodać posiekana zieleninę.
Na blaszce wysmarowanej tłuszczem ułożyć mięso, następnie ułożyć na nim ugotowane, obrane jajka, otoczyć je mięsem, formując wałek (ewentualnie można użyć formy "keksówki" wysmarowanej masłem i posypanej bułka tartą).
Piec przez 50 minut w temperaturze około 190 stopni, po upieczeniu można podawać na ciepło i na zimno.
Prześlij przepis mewa80 | 25-05-10 | Czytano: 37291 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Pieczeń rzymska prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują