Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Wędliny

Pieczeń rzymska

Czas 45 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

0,5 kg mięsa mielonego
średnia cebula
pęczek pietruszki
jajko surowe
2 łyżki bułki tartej
4 łyżki mleka
po pół łyżeczki: soli, pieprzu ziołowego i warzywka
szczypta czosnku granulowanego szczypta majeranku
2 ugotowane jajka

Pieczeń rzymska - sposób wykonania:

Cebulkę pokroić drobno, podsmażyć na oleju, bułkę namoczyć w mleku, dodać do mięsa zeszkloną cebulkę, bułkę, przyprawy i surowe jajko. Dodać posiekana zieleninę.
Na blaszce wysmarowanej tłuszczem ułożyć mięso, następnie ułożyć na nim ugotowane, obrane jajka, otoczyć je mięsem, formując wałek (ewentualnie można użyć formy "keksówki" wysmarowanej masłem i posypanej bułka tartą).
Piec przez 50 minut w temperaturze około 190 stopni, po upieczeniu można podawać na ciepło i na zimno.


Prześlij przepis

mewa80 | 25-05-10 | Czytano: 37291 razy | komentarzy [0]
Pieczeń rzymska komentarz



Opinie i komentarze na temat Pieczeń rzymska kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Pieczeń rzymska prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje