Strona główna >>
Potrawy z mięsa >>
Dziczyzna Pieczeń z sarny w sosie śmietanowo serowym
Czas 60 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
50 dkg mięsa z udźca sarny lub jelenia, pokrojone w cienkie plastry
2 łyżki masła
2 obrane i pokrojone cebule
1 łyżka dobrej musztardy
2 łyżki sosu sojowego
3 szklanki mocnego bulionu mięsnego
2 łyżki mąki
2 szklanki śmietany
6 plasterków sera żółtego
Pieczeń z sarny w sosie śmietanowo serowym - sposób wykonania:
W dużym rondlu rozgrzać masło, obrumienić na nim mięso.
Gdy mięso się zarumieni dodajemy cebulę i grzyby, dusimy razem 5 minut mieszając, dodajemy sos sojowy, bulion mięsny, żurawiny i musztardę.
Dusimy na małym ogniu przez 20 minut.
Śmietanę mieszamy z mąką i serem i dodajemy do rondla, a gdy zacznie lekko wrzeć przyprawiamy solą i pieprzem, podgrzewamy mieszając.
Podajemy z brukselką i ziemniakami.
Prześlij przepis ~Gosc | 14-05-08 | Czytano: 30961 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Pieczeń z sarny w sosie śmietanowo serowym prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują