Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Dziczyzna

Pieczeń z sarny w sosie śmietanowo serowym

Czas 60 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

50 dkg mięsa z udźca sarny lub jelenia, pokrojone w cienkie plastry
2 łyżki masła
2 obrane i pokrojone cebule
1 łyżka dobrej musztardy
2 łyżki sosu sojowego
3 szklanki mocnego bulionu mięsnego
2 łyżki mąki
2 szklanki śmietany
6 plasterków sera żółtego

Pieczeń z sarny w sosie śmietanowo serowym - sposób wykonania:

W dużym rondlu rozgrzać masło, obrumienić na nim mięso.
Gdy mięso się zarumieni dodajemy cebulę i grzyby, dusimy razem 5 minut mieszając, dodajemy sos sojowy, bulion mięsny, żurawiny i musztardę.
Dusimy na małym ogniu przez 20 minut.
Śmietanę mieszamy z mąką i serem i dodajemy do rondla, a gdy zacznie lekko wrzeć przyprawiamy solą i pieprzem, podgrzewamy mieszając.
Podajemy z brukselką i ziemniakami.


Prześlij przepis

~Gosc | 14-05-08 | Czytano: 30835 razy | komentarzy [0]
Pieczeń z sarny w sosie śmietanowo serowym komentarz



Opinie i komentarze na temat Pieczeń z sarny w sosie śmietanowo serowym kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Pieczeń z sarny w sosie śmietanowo serowym prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje