Strona główna >>
Desery >>
Desery owocowe Pieczone jabłka
Czas 10 minut
Porcji 6
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
6 dużych kwaśnych jabłek
10 dag masła
8-10 dag cukru
3 łyżki płatków migdałowych
sok wyciśnięty z jednej pomarańczy
czubata łyżeczka cynamonu
kieliszek wódki - Żubrówki
Pieczone jabłka - sposób wykonania:
Obrać jabłka, przekroić na pół po czym usunąć gniazda nasienne. Ułożyć je przecięciem do góry w żaroodpornym naczyniu posmarowanym masłem. Skropić jabłka sokiem z pomarańczy. Do wgłębienia po gniazdach nasiennych włożyć wiórkę masła, posypać jabłka cynamonem i płatkami migdałów.
Piec odkryte 30 min w temp. 180 stopni. Pod koniec pieczenia każde jabłko skropić Żubrówką.
Smacznego!
Prześlij przepis | 02-02-12 | Czytano: 4648 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Pieczone jabłka prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują