Strona główna >> Desery >> Desery owocowe

Pieczone jabłka

Czas 10 minut Porcji 6 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

6 dużych kwaśnych jabłek
10 dag masła
8-10 dag cukru
3 łyżki płatków migdałowych
sok wyciśnięty z jednej pomarańczy
czubata łyżeczka cynamonu
kieliszek wódki - Żubrówki

Pieczone jabłka - sposób wykonania:

Obrać jabłka, przekroić na pół po czym usunąć gniazda nasienne. Ułożyć je przecięciem do góry w żaroodpornym naczyniu posmarowanym masłem. Skropić jabłka sokiem z pomarańczy. Do wgłębienia po gniazdach nasiennych włożyć wiórkę masła, posypać jabłka cynamonem i płatkami migdałów.
Piec odkryte 30 min w temp. 180 stopni. Pod koniec pieczenia każde jabłko skropić Żubrówką.

Smacznego!


Prześlij przepis

| 02-02-12 | Czytano: 4648 razy | komentarzy [0]
Pieczone jabłka komentarz



Opinie i komentarze na temat Pieczone jabłka kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Pieczone jabłka prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje