Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Dania Dietetyczne >> Dieta proteinowa Dukana

Piernik Dukana wersja II

Czas 70 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

- 8 łyżek stołowych otrąb owsianych
- 4 łyżki stołowe otrąb pszennych
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 6 łyżek serka homogenizowanego ( o niskiej zawartości tłuszczu)
- 3 jajka + 3 białka
- 2 łyżki stołowe mieszanki przypraw do piernika
- 2 łyżki stołowe słodziku w płynie
- ewentualnie 3 łyżki mleka w proszku (nisko tłuszczowego)

Piernik Dukana wersja II - sposób wykonania:

Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Otręby najlepiej zmielić przed wymieszaniem (ja to robię w młynku do kawy:)).
Gdy ciasto jest jednolite wlewamy je (ma konsystencję dość lejącą) do naczynia żaroodpornego nasmarowanego olejem (oczywiście delikatnie tylko tak aby nie przywarło, najlepiej użyć ręcznika lub pędzelka).
Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C, pieczemy 45 minut.
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana
Polecamy poradnik: Przepisy wigilijne diety Dukana
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 15-11-10| Czytano: 16736 razy |komentarz [2]
Piernik Dukana wersja II komentarz



2 komentarzy

Autor
Tytul
2011-04-02 15:14

Piernik niezwykle aromatyczny, z tym, że nie mielę otrąb a wylewam do wąskiej brytfanki wyłożonej papierem do pieczenia. Tłuszcz do smarowania formy nie jest wtedy potrzebny. Polecam.

Autor
Tytul
2011-05-13 17:50

Piernik doskonały, piekłam go już trzy razy. Jest aromatyczny, naprawdę smaczny. Ja również nie mielę otrąb

Linia tła strony

Dodaj komentarz