Strona główna >>
Dania mączne >>
Pierogi Pierogi leniwe
Składniki:
kostka twarogu
2 żółtka
2 szklanki mąki pszennej
2 szklanki ziemniaków ugotowanych
sól
Pierogi leniwe - sposób wykonania:
Ziemniaki i twaróg przepuszczamy przez maszynkę. Dodajemy żółtka i mąkę zagniatamy wszystko razem, do uzyskania jednolitej masy. Gdy ciasto będzie kleić się do dłoni należy dodać odrobinę mąki. Formujemy z ciasta wałek i w odstępach co 2 cm kroimy ciasto. Do wrzącej i osolonej wody dodajemy 2 łyżeczki tłuszczu np oleju. Gotujemy około 15 min. Można podać je z roztopionym masłem a po wierzchu posypać cukrem.
Prześlij przepis ~Gosc | 15-12-08 | Czytano: 33511 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Pierogi leniwe prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują