przepis ok, ale na pewno nie na 55 min. Mi to zajęło ponad 3 godziny, aż się spóźniłem na wykład. Pozdrawiam - M.
spotkałam się z takim sposobem przygotowywania pierogów, zresztą kołduny robi się tylko z surowym mięsem i są smaczne, jednak myślę, że takie pierogi trzeba dłużej gotowac, przynajmniej 6-8 minut od wypłynięcia (uważając przy tym by ciasto się nie rozleciało)
Zrobiłam dzisiaj.To moje pierwsze w życiu ruskie :)Troszkę pracochłonne ale wyszły przepyszne. Polecam wszystkim!
proste zrobic farsz i ciasto
Nigdy nie dodaję do ciasta pierogowego ani żótka ani całego jaja. Ciasto po dodaniu jaja jest twarde. Mąka, woda i sól - to wszystko. Ważne, aby woda była bardzo ciepła, wręcz gorąca, tak, żeby nie poparzyć rąk a jednocześnie móc zagnieść ciasto.
Pozdrawiam
Waldemar
Dodawanie cebulki do farszu - nigdy tego nie robię, zawsze do polania używam smalcu wytopionego ze słoninki lub boczku + cebulka w kosteczkę.
Co do polewania pierogów - uwielbiam pierogi polane kwaśną śmietaną. Spróbujcie - pycha.
No właśnie dodałem jajko według przepisu ciasto twarde ciężko się skleja jestem tego samego zdania że woda goraca maka,sól to wystarczy by mieć fajne ciasto pozdrawiam
Przepis idealny , gotujemy 8 min po wyplynieciu !!
Zawsze dodajemy cebulke do farszu !! Zawsze dodaje zoltko do ciasta !!!
Do farszu trzeba dodać suszoną mięte i dopiero wtedy pierożki ruskie są pyszne!!!
Ciekawy pomysł z miętą do farszu. Spróbuję następnym razem.
10 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Pierogi ruskie prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują