Strona główna >> Dania główne >> Drób

Pierogi z gęsi

Czas 50 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność średnie Koszt: do 25 zł

Składniki:

- mąka
- woda
- jajka
- sól
- mięso z gęsi

Pierogi z gęsi - sposób wykonania:

Farsz z gęsiny:
Mięso z gęsi gotujemy, przysmażamy cebulkę, następnie dodajemy cebulę do mięsa, mielimy i przyprawiamy majerankiem, solą i pieprzem.

Ciasto na pierogi:
Mieszamy mąkę, wodę, jajka i sól. Ciasto rozwałkujemy i wycinamy kółka, dodajemy farsz i sklejamy pierogi.

Pierogi gotujemy ok. 10 min. Podajemy z czerwoną kapusta zasmażaną.

Przepis pochodzi od kucharza ze świetnej kaszubskiej restauracji "Nordowi Mol" w Celbowie koło Pucka (woj. pomorskie). Polecam - takich pierogów nie jedliście!


Prześlij przepis

~Gosc | 03-09-10 | Czytano: 9574 razy | komentarzy [0]
Pierogi z gęsi komentarz



Opinie i komentarze na temat Pierogi z gęsi kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Pierogi z gęsi prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje