Strona główna >>
Dania główne >>
Drób Pierogi z gęsi
Czas 50 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność średnie
Koszt: do 25 zł
Składniki:
- mąka
- woda
- jajka
- sól
- mięso z gęsi
Pierogi z gęsi - sposób wykonania:
Farsz z gęsiny:
Mięso z gęsi gotujemy, przysmażamy cebulkę, następnie dodajemy cebulę do mięsa, mielimy i przyprawiamy majerankiem, solą i pieprzem.
Ciasto na pierogi:
Mieszamy mąkę, wodę, jajka i sól. Ciasto rozwałkujemy i wycinamy kółka, dodajemy farsz i sklejamy pierogi.
Pierogi gotujemy ok. 10 min. Podajemy z czerwoną kapusta zasmażaną.
Przepis pochodzi od kucharza ze świetnej kaszubskiej restauracji "Nordowi Mol" w Celbowie koło Pucka (woj. pomorskie). Polecam - takich pierogów nie jedliście!
Prześlij przepis ~Gosc | 03-09-10 | Czytano: 9574 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Pierogi z gęsi prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują