Strona główna >>
Dania mączne >>
Pierogi Pierogi z mięsem
Czas 60 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
750 g mąki
2 szklanki gorącej wody
2 łyżki oleju
1 łyżeczka czubata soli
Farsz:
600 g mięsa od szynki albo łopatki
jajko
1 duża cebula
1 ząbek czosnku
2 łyżki oleju
sól, pieprz, majeranek
Cebula pokrojona w kostkę, podsmażona na oleju do polania pierogów.
Pierogi z mięsem - sposób wykonania:
Mięso gotujemy a następnie mielimy, po zmieleniu doprawiamy sola i pieprzem.
Wszystkie składniki do ciasta mieszamy razem aż powstanie jednolite ciasto.
Cebulkę na farsz podsmażamy z czosnkiem, dodajemy do mięsa, dodajemy jajko - farsz jest gotowy. Ciasto rozwałkować i szklanką robić kółeczka. Farsz kłaść na kółeczka zlepiać brzegi, formując pierogi. Wrzucać do gotującej się i osolonej wody. po wypłynięciu na górę gotować ok 8 -10 minut, aby mięso w pierogach się ugotowało.
Polać usmażoną cebulką.
Prześlij przepis ~Gosc | 14-05-08 | Czytano: 57765 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Pierogi z mięsem prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują