Strona główna >> Dania mączne >> Pierogi

Pierogi z serem i jagodami

Czas 35 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

3 szklanki mąki
1 szklanka wrzątku
1/4 łyżeczki soli
łyżka masła
250 g tłustego twarogu
pół opakowania cukru waniliowego
cukier
0,5 kg jagód
śmietana, cukier do posypania

Pierogi z serem i jagodami - sposób wykonania:

Mała wariacja na temat pierogów z jagodami. Polecam do osobistego wypróbowania i oceny :)
Mąkę przesiać do miski, zalać wrzątkiem, wymieszać łyżką, gdy przestygnie dodać sól i masło, zagnieść na jednolite ciasto.
Następnie rozwałkować i wycinać szklanką krążki.
Twaróg połączyć z cukrem waniliowym, dodać troszkę cukru zwykłego - do smaku (można spróbować), następnie dodać jagody. Na krążek nakładamy masę twarogowo-jagodową, po czym dokładnie zlepiamy brzegi.
Gotujemy partiami przez 5 minut (około) w osolonym wrzątku. Przed podaniem polewamy śmietana i posypujemy cukrem.


Prześlij przepis

mewa80 | 23-07-10 | Czytano: 9010 razy | komentarzy [0]
Pierogi z serem i jagodami komentarz



Opinie i komentarze na temat Pierogi z serem i jagodami kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Pierogi z serem i jagodami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje