Strona główna >> Dania mączne >> Pierogi

Pierogi z truskawkami

Składniki:

1 kg mąki
1 jajko
kilka łyżek wody
250 g truskawek
1 łyżka oleju
5 łyżek cukru pudru
200 g śmietany lub jogurtu naturalnego

Pierogi z truskawkami - sposób wykonania:

Truskawki umyć, odszypułkować, pokroić i zasypać trzema łyżkami cukru.
Z mąki, jaja i wody zagnieść ciasto.
Rozwałkować je na cienki placek (maksimum dwumilimetrowy).
Szklanką wykrawać kółka, nakładać na nie truskawki i dokładnie sklejać brzegi.
Gotować w dużej ilości wrzątku z dodatkiem oleju do chwili aż pierogi wypłyną.
Odsączyć, podawać na ciepło podane wymieszaną z cukrem śmietaną lub jogurtem.


Prześlij przepis

~Gosc | 14-05-08 | Czytano: 11037 razy | komentarzy [0]
Pierogi z truskawkami komentarz



Opinie i komentarze na temat Pierogi z truskawkami kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Pierogi z truskawkami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje