Strona główna >> Dania Dietetyczne >> Dieta proteinowa Dukana

Pierś faszerowana wg Dukana

Czas 40 minut Porcji 1 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

1 pierś kurczaka (pojedyncza)
2 łyżki chudego twarogu
2 łyżki chudego sera fety
czosnek
sól, pieprz
zioła prowansalskie
inne ulubione przyprawy

Pierś faszerowana wg Dukana - sposób wykonania:

Pierś myjemy, przekrawamy ją wzdłuż dłuższego boku ostrym nożem dość głęboko tak aby powstała kieszonka. Pierś przyprawiamy solą i pieprzem
Z twarogu i fety robimy farsz, doprawiamy go wg uznania, dajemy ulubione przypraw np.zioła prowansalskie, czosnek (jeśli ktoś nie lubi można z czosnku zrezygnować). Gotowy farsz upychamy do kieszonki zrobionej w piersi, spinamy wykałaczkami i owijamy w folię aluminiową (jeśli uda nam się ciasno zawinąć w folię, nie musimy piersi spinać), gotowe zawiniątko wkładamy na pół godziny do piekarnika.
Z jednej połówki piersi wychodzi jedna porcja.
Smacznego :)

Ja jadam z brokułem, polane sosem niskokalorycznym z dodatkiem czosnku.
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana
Polecamy poradnik: Przepisy wigilijne diety Dukana


Prześlij przepis

mewa80 | 03-09-10 | Czytano: 7841 razy | komentarzy [0]
Pierś faszerowana wg Dukana komentarz



Opinie i komentarze na temat Pierś faszerowana wg Dukana kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Pierś faszerowana wg Dukana prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje