Strona główna >>
Dania Dietetyczne >>
Dieta proteinowa Dukana Pierś faszerowana wg Dukana
Czas 40 minut
Porcji 1
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
1 pierś kurczaka (pojedyncza)
2 łyżki chudego twarogu
2 łyżki chudego sera fety
czosnek
sól, pieprz
zioła prowansalskie
inne ulubione przyprawy
Pierś faszerowana wg Dukana - sposób wykonania:
Pierś myjemy, przekrawamy ją wzdłuż dłuższego boku ostrym nożem dość głęboko tak aby powstała kieszonka. Pierś przyprawiamy solą i pieprzem
Z twarogu i fety robimy farsz, doprawiamy go wg uznania, dajemy ulubione przypraw np.zioła prowansalskie, czosnek (jeśli ktoś nie lubi można z czosnku zrezygnować). Gotowy farsz upychamy do kieszonki zrobionej w piersi, spinamy wykałaczkami i owijamy w folię aluminiową (jeśli uda nam się ciasno zawinąć w folię, nie musimy piersi spinać), gotowe zawiniątko wkładamy na pół godziny do piekarnika.
Z jednej połówki piersi wychodzi jedna porcja.
Smacznego :)
Ja jadam z brokułem, polane sosem niskokalorycznym z dodatkiem czosnku.
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana Polecamy poradnik: Przepisy
wigilijne diety Dukana
Prześlij przepis mewa80 | 03-09-10 | Czytano: 8283 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Pierś faszerowana wg Dukana prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują