Strona główna >>
Dania główne >>
Drób Pierś kurczaka w sosie pomidorowym
Składniki:
Pierś z kurczaka
średniej wielkości por
Przecier pomidorowy
Liść laurowy
Ziele angielskie
Mielone chili
Pieprz
Sól lub Vegeta
Mąka
Oliwa z oliwek lub olej (do smażenia)
Pierś kurczaka w sosie pomidorowym - sposób wykonania:
Pierś pokroić w kostkę (jak na gulasz), przyprawić solą (Vegetą), pieprzem i dosyć sporą ilością chili. Obtoczyć w mące i usmażyć na patelni na rumiany kolor.
Pora posiekać na średniej grubości "ćwiartki".
Mięso wyłożyć do garnka i na tym samym tłuszczu podsmażyć por aż zmięknie.
Razem z tłuszczem przelać do garnka z usmażoną piersią kurczaka. Całość podlać niewielką ilością wody, jak do duszenia, wrzucić kilka ziaren ziela angielskiego i 2-3 listki laurowe.
Dusić pod przykryciem do 5 min. Rozrobić 2/3 małego słoiczka przecieru pomidorowego i wlać do garnka. Zamieszać i podusić jeszcze przez chwilę od zagotowania.
Polecamy również : potrawka z kurczaka (wyszukiwarka)
Prześlij przepis ~Gosc | 09-05-08 | Czytano: 14416 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Pierś kurczaka w sosie pomidorowym prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują